top of page

Wilcza kuchnia - Podpłomyki

  • Zdjęcie autora: Kacper
    Kacper
  • 29 sie 2021
  • 1 minut(y) czytania

Podczas każdej wyprawy, zastanawiam się co ze sobą zabrać. Przy krótkich wyprawach czy weekendowych większych problemów ze skompletowaniem pożywienia problemu nie ma, ale gdy planuje dłuższą wyprawę zawsze pojawiają się problemy.


Głównym jest trwałość takiego pożywienia.

Czy zabrać ze sobą chleb ? Po tygodniu po pierwsze nie będzie świeży a po drugie istnieje szansa zamoczenia, lub zepsucia.

Dlatego warto pomyśleć nad pieczeniem własnego chleba.

Nie jest to nic trudnego, wymaga trochę pracy ale dzięki temu mamy bardzo smaczny i zawsze świeży chleb podczas wyprawy.


Przepis:

Mąka

Drożdże

Piwo

Woda gazowana

Przyprawy:

Sól, pieprz, papryka, majeranek.


Jeśli chodzi o ilości mąki, to zależy od tego czy robimy je dla siebie czy dla grupy. Dlatego ilości zostawiam wam.

Możemy jak widzicie upiec je okręcone na kijku, patelni lub na ruszcie.

ree

ree
ree

ree

Zapraszam do obejrzenia filmu z pieczenia podpłomyków:





1 komentarz


Znalazłem swoje nowe ulubione kasyno! Icecasino-polska.net oferuje szeroką gamę gier, świetną obsługę klienta i błyskawiczne wypłaty. Na plus także różnorodne promocje, które zawsze poprawiają moje doświadczenia z grą. Kasyno działa bez zarzutu, a interfejs jest bardzo przyjazny. Gra się tutaj naprawdę komfortowo – gorąco polecam!

Polub

Specjalizujemy się w organizacji szkoleń oraz kursów outdoorowych, survivalowych oraz bushcraftowych. Szkolimy ludzi w każdym wieku niezależnie od płci. Nasze szkolenia są skierowane zarówno do osób fizycznych jak i firm. 

Nasi partnerzy:

Logo_1_360x.webp

Wolf Expedition Warszawa
Kontakt:
@:  kontakt@wolfexpedition.pl
tel: 505-653-540

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

©2025 made by Kostek09.

Strona używa plików cookies, oglądając stronę wyrażasz zgodę na przechowywanie danych.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej przeczytaj naszą Politykę Prywatności, Regulamin i Warunki ogólne

bottom of page